Torstensons hästlastbil är framtagen med fokus på säkerhet både för häst och förare av transporten, och denna sorts hästtransporter är något att kika närmare på för den som inte vill ge sig ut och köra med hästtransporten på släp efter sin personbil. Det var nämligen just ett sådant släp som hästägaren Emelie Larsson hade efter sin personbil när hon råkade ut för en riktig mardröms körning – därför så uppmanar hon nu till försiktighet i trafiken.

häst vid vattenNyligen fick bilvägen E6 i Skåne stängas av efter att flertalet olyckor inträffat, varav en av olyckorna involverade en lastbil som kört rakt in i en hästtransport, något som Sydsvenskan rapporterat. Och den här typen av olyckor är heller inte ovanliga när hästtransporter och lastbilar vistas på samma väg och därför är det extra viktigt att vara uppmärksam. Det är i alla fall något som hästägaren Emelie Larsson uppmanar till i ett vida spritt inlägg på Facebook. Där beskriver hon hur hon, precis som vanligt, kört på sträckan mellan Lidköping och Linköping med sitt varmblod på dryga 450-500 kilo i hästtransporten bakom bilen. Och precis som många resor på sträckan tidigare var denna körning en körning som lämnade henne alldeles skakig efteråt. På vägen mellan Lidköping och Linköping hade hon flertalet gånger mött lastbilar, och dessa visade ingen som helst hänsyn till hur hon i sin personbil nästan prejats ut i vägrenen av de stressiga chaufförerna i lastbilarna. I sitt inlägg på Facebook vädjar hon därför om försiktighet i trafiken – speciellt när hästtransporter är på körfältet eftersom att olyckor med dessa sällan slutar bra.

Kommer inte köra lika mycket

Att ta sig med en hästtransport från punkt a till punkt b är något som många hästägare behöver göra för att tävla eller träna, men Emelie Larsson är en av de hästägare som i framtiden kommer undvika att förflytta sig tillsammans med hästen mellan olika orter där transport av hästen krävs. Till Sveriges Radio säger hon att efter denna händelse med de oförsiktiga lastbilarna så kommer hon köra så lite hon bara kan eftersom att detta skrämde henne riktigt rejält.