Att köra en hästtransport är något som är förenat med fara för den som kör och för omgivningen om något skulle gå snett – och en olycka med just en hästtransortsbil inblandad skedde nyligen på grund av den rådande halkan.

hastttransportI ett inlägg på Facebook berättade hästintresserade Emelie Larsson öppenhjärtigt om sina erfarenheter med ett köra hästtransporter på starkt trafikerade väger och uppmanade andra bilister att iaktta varsamhet när de ser en sådan transport komma körandes, som vi tidigare skrivit om. I inlägget beskrev hon en bilfärd med transporten under sommaren där hon upplevde hur andra trafikanter verkade omedvetna om hur deras körning kunde påverka henne och sedermera kanske också orsaka en olycka och därför uppmanade hon som sagt till försiktighet. Och nu har just det som hon varnade för också skett – men inte på grund av en medtrafikant utan på grund av den rådande halkan som nu ligger över alla landets vägar:

”Vid 8.40 välte en hästtransport på länsväg 112 vid Norra Varalöv. Även här ska det ha varit mycket halt på vägen. Både hästen och de inblandade personerna klarade sig oskadda ur olyckan, enligt polisen. Under räddningsinsatsen var det dock stopp i trafiken på platsen.” läs mer.

Som citatet ovan dock avslöjar klarade sig både förare och häst denna gång. Men det finns gånger då hästtransporterna inte har lika tur. Söker man till exempel på nätet ser man flertalet fall där olyckan inte haft samma tursamma utkomst och därför finns bara en enda sak att uppmana till precis som Emelie Larsson gjorde i somras: kör försiktigt på vägarna när du ser en hästtransport komma körande! Och sitter du som förare av en sådan transport – kör försiktigt du med och tänk på att andra trafikanter kan, precis som du, mista kontrollen över sina fordon i den rådande väderleken!